STEMVERSTERKER

Een stemversterker is een aanrader voor iedereen die moeilijk verstaanbaar is door een gebrek aan kracht en stemvolume bij het spreken. De spraakversterker zorgt ervoor dat de spraak versterkt wordt tot een normaal stemvolume. Mede daardoor kan een conversatie gemakkelijker verlopen. Een voorbeeld van een stemversterker is het FrontRow Soundfield Audiosysteem, waarmee het stemgeluid wordt versterkt. Het geluid van de stem wordt via een draadloze microfoon naar een luidsprekersysteem gestuurd die dit versterkt weergeeft in de ruimte. In een klaslokaal bijvoorbeeld, kan dit ervoor zorgen dat de stem van de leerkracht veel duidelijker hoorbaar is. Dit komt omdat het geluid door het audiosysteem gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld en het achtergrondlawaai in de ruimte veel minder storend is.

Gratis adviesgesprek
of bel direct 0345 - 63 23 93
Vandaag heb ik lesgegeven met behulp van de spraakversterker FrontRow Juno. Microfoontje om mijn nek en luidspreker aan! Ik ben hier zo blij mee, zo kan ik echt weer aan het werk! - Ruud Karsten, leerkracht aan het Drenthe college te Emmen

Voordelen Stemversterker

stemversterker - voordelen
  • Door de stemversterker kost het minder energie om te spreken en bent u gemakkelijker verstaanbaar voor anderen.
  • De stem wordt gespaard, omdat er minder luid gesproken hoeft te worden om toch verstaanbaar te zijn voor anderen.
  • De meeste stemversterkers zijn compact, licht en eenvoudig te gebruiken.
  • Het is mogelijk een stemversterker te gebruiken voor grotere groepen zoals tijdens vergaderingen, in klaslokalen, tijdens presentaties of andere gelegenheden.
  • Alle leerlingen in de klas kunnen de leerkracht goed horen, of ze nu vooraan of achteraan zitten. Het geluid wordt door het hele lokaal verspreid.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Gratis adviesgesprek
Stemversterker - cta

Waarom een Soundfield stemversterker?

Hoe kan een stemversterker helpen?

Een spraak- of stemversterker is een apparaat dat helpt volume te maken met de stem. Door de stemversterker kost het minder energie om te spreken en bent u gemakkelijker verstaanbaar voor anderen. Ook wordt de stem hierdoor gespaard, omdat er minder luid gesproken hoeft te worden om toch verstaanbaar te zijn voor anderen. De meeste stemversterkers zijn compact, licht en eenvoudig te gebruiken. Het is natuurlijk vervelend om regelmatig te moeten herhalen wat u zojuist gezegd heeft. De stemversterker is de oplossing voor mensen met een zachte stem. Ook is het mogelijk deze te gebruiken voor grotere groepen zoals tijdens vergaderingen, in klaslokalen, tijdens presentaties of andere gelegenheden.

Stemversterker in het onderwijs heeft meerdere voordelen

Het plaatsen van een stemversterker in een klaslokaal heeft meerdere voordelen. Allereerst kunnen alle leerlingen in de klas de leerkracht goed horen, of ze nu vooraan of achteraan zitten. Omdat de spraakversterker ervoor zorgt dat luisteren minder inspanning kost, kunnen de leerlingen zich beter concentreren en wordt er ook meer onthouden. Omdat het stemgeluid van de leerkracht met veel minder ruis bij de leerlingen aankomt, hoeven de hersenen minder capaciteit te gebruiken om ontbrekende informatie in de spraak aan te vullen. Hierdoor zijn leerlingen ook minder snel moe, wat wederom ten goede komt van de concentratie. Ook kinderen met aandachts- en leerproblemen doen zo hun voordeel met de toepassing van een stemversterker in de klas en het bevordert de toegankelijkheid van openbare gebouwen zoals een school.

Stemversterker projecten

Stemversterker - helpt docent

Stemversterker helpt docent op het Drenthe College

Onze stem is belangrijk om dagelijks te kunnen spreken. Vooral mensen die dagelijks voor een groep staan, moeten hun stem de hele dag gebruiken. Slechte akoestiek of rumoer in of buiten bijvoorbeeld een klaslokaal kunnen ertoe leiden dat de spreker of docent zijn stembanden forceert. Meer informatie
stemversterker - han

Stemversterkers gebruikt op HAN-hogeschool in Nijmegen

Emmy van Bommel is docent logopedie op de HAN-hogeschool in Nijmegen. Gedurende deze opleiding komt ook het onderwerp stemversterkers aan de orde. Als voorbeeld worden de stemversterkers van Hoorexpert tijdens deze les ingezet. Het Juno Frontrow Soundfield systeem en de Proton stemversterker worden vaak gebruikt om de stem te ontlasten of stemproblemen te voorkomen, bijvoorbeeld voor leerkrachten. Meer informatie

Stem leerkracht ontzien door stemversterker

Docenten zijn in hun beroepsuitoefening afhankelijk van hun stem. Of er nu sprake is van het overdragen van informatie, het leiden van groepsgesprekken of het orde houden; de stem is het belangrijkste gereedschap voor leerkrachten. In het onderwijs zijn stemproblemen één van de meest voorkomende beroepsziekten. Veel docenten geven met regelmaat aan last te hebben van stemmoeheid, keelpijn en heesheid. Soms raken docenten hun stem zelfs helemaal kwijt. De spraakversterker dient dit te voorkomen en mensen met een verzwakt stemvolume te helpen beter verstaanbaar te zijn. Door het toepassen van een stemversterker wordt ook de stem van de leerkracht aanzienlijk minder belast, waarmee stemklachten en ziekteverzuim worden voorkomen. Maakt de school vaak gebruik van grotere ruimten voor bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten of (in)formele presentaties? Bekijk dan de mogelijkheden voor het aanleggen van een ringleiding.

Een stemversterker heeft dus voordelen voor goedhorende leerlingen, goedhorende leerlingen met concentratie- en aandachtsproblemen, minder goed horende leerlingen én voor de stem van de docent. Overweeg daarom ook in klaslokalen het gebruik van een stemversterker. Voor iedere situatie biedt Audioropa een passende oplossing om uw stem weer beter hoorbaar te maken. Graag adviseren wij u over de passende spraakversterker speciaal voor u. Neem onderstaand vrijblijvend contact met ons op, of bezoek onze contactpagina.

Veelgestelde Vragen

Een stemversterker helpt u bij het maken van volume met uw stem. Zonder extra energie te verspillen, wordt u beter verstaanbaar. U hoeft met een stemversterker minder luid te spreken. Zo spaart u uw stem!

Een stemversterker is nuttig en nodig voor een divers aantal doelgroepen. Voor mensen met ziektes zoals ALS, MS, ziekte van Parkinson of Dysartrie is een stemversterker écht nodig. Maar ook voor mensen met keel- en stemaandoeningen kan het van groot belang zijn. Misschien spreekt u vaak met iemand of meerdere mensen die slechthorend zijn. U maakt uzelf een stuk beter verstaanbaar voor deze mensen met een stemversterker. Daarbij is het voor docenten en leerkrachten dé uitkomst! Zij belasten hun stem namelijk enorm veel en vaak.

De apparatuur is eenvoudig te gebruiken. U draagt een klein microfoontje. Deze is aangesloten op een luispreker-ontvanger. Het kleine microfoontje neemt uw stem op. Deze opname wordt versterkt door de luidspreker-ontvangen. Zo wordt het volume van uw stem versterkt en verbeterd.

De prijs hangt af van welke onderdelen u aan wilt schaffen. Gaat u enkel voor een microfoon-zender, dan bent u er al vanaf € 225,-. Wanneer u juist enkel de speaker-ontvanger wilt aanschaffen, dient u uit te gaan van ongeveer € 295,-. Op zoek naar een microfoon-zender én speaker-ontvanger kost het u ongeveer € 475,-.

Een plan op maat voor uw situatie is erg belangrijk. Wij raden u aan om contact op te nemen. Samen bespreken we wat voor u de beste oplossing is!

Vergoeding is zeker mogelijk. Dit hangt van uw polis af. Sommige verzekeraars voorzien u van een 100% vergoeding. Bel ons gerust, wanneer u uw zorgverzekeraar aan ons doorgeeft, kijken wij voor u of uw stemversterkers vergoed worden.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Contact
Stemversterker - adviesgesprek cta