Behoort tot de groep: Rondleidingsysteem - logo-hoorexpert

Rondleidingsysteem

Met onze jarenlang opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van slechthorendheid en spraakverstaanbaarheid heeft AUDIOropa een productassortiment ontwikkeld waardoor professionele audiocommunicatie mogelijk wordt. Rondleidingen met een tour-guide in bedrijven of toeristische attracties, maar ook tolk-systemen en uitgebreide conferentie-systemen zijn maar enkele van de vele mogelijkheden op het gebied van professionele audiocommunicatie.

De hulp van een rondleidingsysteem

Door middel van een rondleidingsysteem is het gemakkelijk uzelf verstaanbaar te maken voor grotere groepen. Door een rondleidingsysteem kost het minder energie om te spreken en bent u gemakkelijker verstaanbaar voor anderen. Ook wordt de stem hierdoor gespaard, omdat er minder luid gesproken hoeft te worden om toch verstaanbaar te zijn voor anderen. Bij een bedrijfsrondleiding, stadsrondleiding of een rondleiding in een museum bent u goed verstaanbaar voor anderen en dit is van belang voor een goede informatieoverdracht. Zo zijn de rondleidingsystemen van AUDIOropa geschikt voor verschillende aangelegenheden.

Het rondleidingsysteem werkt door middel van een microfoon en meerdere draagbare kastjes (ook wel solo-apparatuur genoemd). De leider van de groep spreekt in de microfoon, waardoor het geluid vervolgens verstuurd wordt naar de kastjes. Op deze ontvangers zit een aansluiting voor een hoofdtelefoon of oortjes. Zo ontvangt een deelnemer aan de rondleiding direct de stem van de gids in het apparaat dat hij of zij met zich meedraagt. De gids hoeft op die manier dus minder moeite te doen om verstaanbaar te zijn bij de grote groep. Zo wordt door middel van het rondleidingsysteem zowel de stem van de gids gespaard, als de kwaliteit van de rondleiding verbeterd.

Geschikte gelegenheden

Een rondleidingsysteem is een uitkomst voor verschillende gelegenheden. Bij alle samenkomsten, waarbij verstaanbaarheid voor de hele groep lastig te realiseren is, zal een rondleidingsysteem de perfecte oplossing bieden. De voordelen van het systeem zal voor de eerdergenoemde gelegenheden worden benoemd.

Stadsrondleidingen/ City tours

Een rondleidingsysteem is een uitkomst voor verschillende gelegenheden. Bij alle samenkomsten, waarbij verstaanbaarheid voor de hele groep lastig te realiseren is, zal een rondleidingsysteem de perfecte oplossing bieden. De voordelen van het systeem zal voor de eerdergenoemde gelegenheden worden benoemd.

Bedrijfsrondleidingen

Bij bedrijfsrondleidingen kan er gedacht worden aan het rondleiden bedrijfspanden maar ook fabrieken.

Het gaat er hierbij om dat er op een duidelijke manier kan worden verteld over de producten en de werkwijze. In fabrieken kan er redelijk veel geluid worden geproduceerd. U zult u stem sterk moeten verheffen om in zo’n situatie u verhaal te kunnen vertellen. Waarnaast er niet op een interessante en vermakelijke manier informatie kan worden gedeeld. Met onze tourguidesystemen is het mogelijk om uw verhaal op een normale wijze te kunnen overbrengen op grote groepen mensen. Hierdoor wordt het ook voorkomen dat de mensen zich naar voren dringen om iets te kunnen meekrijgen van het verhaal. Het tourguidesysteem zorgt niet alleen voor verstaanbaarheid maar ook een ontspannen sfeer.

Museumrondleidingen

Musea staan bekend om de rustige en stille sfeer die er hangt. Zo kunnen alle geïnteresseerden genieten van de desbetreffende collecties en exposities van een bepaald persoon of onderwerp. Als er rondleidingen plaats vinden in het museum, kan dit voor veel geluid zorgen. Want hoe kan je anders verstaanbaar zijn voor grote groepen? Dit kan als zeer vervelend worden ervaren door de bezoekers die zelfstandig zijn gekomen.

Door het tourguidesysteem zult u op een stille manier toch u informatie kunnen overbrengen op de bezoekers van de rondleiding. Met een normaal tot zacht stemgeluid kunt u het verhaal delen zonder andere bezoekers te hoeven storen.

Naast de bovenstaande gelegenheden zijn er nog veel meer situaties waarin een rondleidingsysteem een uitkomst biedt. De voordelen die zijn benoemd zullen ook gelden voor andere desbetreffende gelegenheden.

Onze mogelijkheden

Als AUDIOropa bieden wij u verschillende mogelijkheden bij behoefte aan een rondleidingsysteem. Op onze webshop staan tourguidesystemen die u zullen helpen bij het verstaanbaar maken van uw verhaal.

Wanneer u een tourguidesysteem nodig heeft voor een enkele keer, is het begrijpelijk dat kopen zonde is. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om het systeem te huren. Bent u benieuwd naar de verhuur van het tourguidesysteem en andere sets? Kijk dan snel naar onze verhuurpagina.

Passende oplossing

Een rondleidingsysteem kan voor u een uitkomst bieden voor het aanspreken van grotere groepen tegelijk, zonder dat het afbreuk doet aan de informatieoverdracht. Voor iedere situatie biedt Audioropa een passende oplossing om uw rondleidingsysteem op optimale wijze in te zetten. Graag adviseren wij u over een passend rondleidingsysteem speciaal voor u.

Neem onderstaand vrijblijvend contact met ons op, of bezoek onze contactpagina.

Rondleidingsysteem producten

Xepton zender/ontvanger TRX-1

Xepton is het nieuwe duplex communicatiesysteem gebaseerd op de 2,4GHz zendtechniek. Het voordeel van 2,4GHz zendtechniek is dat de overdracht gecodeerd is en niet gevoelig voor storingen van andere systemen waardoor er meerdere systemen gelijktijdig gebruikt kunnen worden.

Xepton ontvanger RX-1

Xepton is het nieuwe duplex communicatiesysteem gebaseerd op de 2,4GHz zendtechniek. Het voordeel van 2,4GHz zendtechniek is dat de overdracht gecodeerd is en niet gevoelig voor storingen van andere systemen waardoor er meerdere systemen gelijktijdig gebruikt kunnen worden.

Draadloos Microfoonsysteem UHF401

De snoerloze microfoonset UHF401 kan gebruikt worden in combinatie met meest gangbare audio-installaties. De set bestaat uit een ontvanger en 4 handmicrofoons.