RONDLEIDINGSYSTEEM

Door middel van een rondleidingsysteem is het gemakkelijk uzelf verstaanbaar te maken voor grotere groepen tijdens een rondleiding. Door een rondleidingsysteem kost het minder energie om te spreken als u een rondleiding geeft en bent u gemakkelijker verstaanbaar voor anderen. Hiermee maakt u rondleidingen toegankelijker voor iedereen. Ook wordt de stem hierdoor gespaard, omdat er minder luid gesproken hoeft te worden om toch verstaanbaar te zijn voor anderen.
Bij een bedrijfsrondleiding, stadsrondleiding of een rondleiding in een museum bent u door middel van ons draadloos microfoonsysteem goed verstaanbaar voor anderen en dit is van belang voor een goede informatieoverdracht. Zo zijn de rondleidingsystemen van AUDIOropa geschikt voor verschillende aangelegenheden

Geschikte gelegenheden

rondleidingsysteem - gelegenheid 1
rondleidingsysteem - gelegenheid 2
Een rondleidingsysteem, ook wel solo-apparatuur genoemd, is een uitkomst voor verschillende gelegenheden. Bij alle samenkomsten, waarbij verstaanbaarheid voor de hele groep lastig te realiseren is, zal een rondleidingsysteem de perfecte oplossing bieden. De voordelen van het systeem zal voor de eerdergenoemde gelegenheden worden benoemd.

Stadsrondleidingen/ City tours Een rondleidingsysteem is een uitkomst voor verschillende gelegenheden. Bij alle samenkomsten, waarbij verstaanbaarheid voor de hele groep lastig te realiseren is, zal solo-apparatuur de perfecte oplossing bieden. De voordelen van het systeem zal voor de eerdergenoemde gelegenheden worden benoemd.

Bedrijfsrondleidingen Bij bedrijfsrondleidingen kan er gedacht worden aan het rondleiden bedrijfspanden maar ook fabrieken. Het gaat er hierbij om dat er op een duidelijke manier kan worden verteld over de producten en de werkwijze. In fabrieken kan er redelijk veel geluid worden geproduceerd. U zult u stem sterk moeten verheffen om in zo’n situatie u verhaal te kunnen vertellen. Waarnaast er niet op een interessante en vermakelijke manier informatie kan worden gedeeld. Dit wordt voorkomen door ons draadloos microfoonsysteem

Met onze tourguidesystemen is het mogelijk om uw verhaal op een normale wijze te kunnen overbrengen op grote groepen mensen. Hierdoor wordt het ook voorkomen dat de mensen zich naar voren dringen om iets te kunnen meekrijgen van het verhaal. Het tourguidesysteem zorgt niet alleen voor verstaanbaarheid maar ook een ontspannen sfeer.

Museumrondleidingen Musea staan bekend om de rustige en stille sfeer die er hangt. Zo kunnen alle geïnteresseerden genieten van de desbetreffende collecties en exposities van een bepaald persoon of onderwerp. Als er rondleidingen plaats vinden in het museum, kan dit voor veel geluid zorgen. Want hoe kan je anders verstaanbaar zijn voor grote groepen? Dit kan als zeer vervelend worden ervaren door de bezoekers die zelfstandig zijn gekomen. Met ons draadloos microfoonsysteem maakt u zich goed verstaanbaar.

Door het tourguidesysteem zult u op een stille manier toch uw informatie kunnen overbrengen op de bezoekers van de rondleiding. Met een normaal tot zacht stemgeluid kunt u het verhaal delen zonder andere bezoekers te hoeven storen. Naast de bovenstaande gelegenheden zijn er nog veel meer situaties waarin een rondleidingsysteem een uitkomst biedt. De voordelen die zijn benoemd zullen ook gelden voor andere desbe- treffende gelegenheden.

Referentie producten

Stemversterker helpt docent op het Drenthe College

Onze stem is belangrijk om dagelijks te kunnen spreken. Vooral mensen die dagelijks voor een groep staan, moeten hun stem de hele dag gebruiken. Slechte akoestiek of rumoer in of buiten bijvoorbeeld een klaslokaal kunnen ertoe leiden dat de spreker of docent zijn stembanden forceert.

Stemversterkers gebruikt op HAN-hogeschool in Nijmegen

Emmy van Bommel is docent logopedie op de HAN-hogeschool in Nijmegen. Gedurende deze opleiding komt ook het onderwerp stemversterkers aan de orde. Als voorbeeld worden de stemverster- kers van Hoorexpert tijdens deze les ingezet. Het Juno Frontrow Soundfield systeem en de Proton stemversterker worden vaak gebruikt om de stem te ont- lasten of stemproblemen te voorkomen, bijvoorbeeld voor leerkrachten

DE HULP VAN EEN RONDLEIDINGSSYSTEEM

Het rondleidingsysteem werkt door middel van een draadloos microfoonsysteem bestaande uit een microfoon en meerdere draagbare kastjes. De leider van de groep spreekt in de microfoon, waardoor het geluid vervolgens verstuurd wordt naar de kastjes.

Op deze ontvangers zit een aansluiting voor een hoofdtelefoon of oortjes. Zo ontvangt een deelnemer aan de rondleiding direct de stem van de gids in het apparaat dat hij of zij met zich meedraagt. De gids hoeft op die manier dus minder moeite te doen om verstaanbaar te zijn bij de grote groep. Zo wordt door middel van de solo-apparatuur zowel de stem van de gids gespaard, als de kwaliteit van de rondleiding verbeterd. ONZE MOGELIJKHEDEN Als AUDIOropa bieden wij u verschillende mogelijkheden bij behoefte aan solo-apparatuur. Op onze webshop staan tourguidesystemen die u zullen helpen bij het verstaanbaar maken van uw verhaal. Wanneer u een tourguidesysteem nodig heeft voor een enkele keer, is het begrijpelijk dat kopen zonde is.

Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om het systeem te huren. Bent u benieuwd naar de verhuur van het tourguidesysteem en andere sets? Kijk dan snel naar onze verhuurpagina. PASSENDE OPLOSSING Een rondleidingsysteem kan voor u een uitkomst bieden voor het aanspreken van grotere groepen tegelijk, zonder dat het afbreuk doet aan de informatieoverdracht. Voor iedere situatie biedt Audioropa een passende oplossing om uw solo-apparatuur op optimale wijze in te zetten. Zo zorgt u ervoor dat uw openbare gebouw of school toegankelijker is.

Graag adviseren wij u over een passend rondleidingsysteem speciaal voor u. Misschien heeft u nog wel andere hoorhulpmiddelen nodig. Zo hebben wij ook diverse ringleiding systemen. Neem onderstaand vrijblijvend contact met ons op, of bezoek onze contactpagina.
Gratis adviesgesprek
of bel direct 0345 - 63 23 93
Rondleidingsysteem - hulp

Veelgestelde Vragen

Het gebruiken van solo-apparatuur heeft diverse voordelen, maar er zijn twee aspecten die het meest van belang zijn. Door middel van een rondleidingsysteem maakt u zichzelf goed verstaanbaar voor grote groepen. Daarbij kost het u minder energie om te spreken. Het geluid van uw stem wordt namelijk versterkt via het systeem. Dit maakt de ruimte toegankelijker voor iedereen. U bespaart uw stem en dit gaat niet ten koste van de rondleiding of presentatie!

Een rondleidingsysteem is erg handig voor het verstaanbaar maken van de spreker. Dit kan zijn bij een rondleiding in een museum. Maar denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een bedrijfsrondleiding of zelfs een stadswandeling. Ook bij dit soort rondleidingen wordt vaak veel verteld. U wilt natuurlijk dat de gasten en bezoekers dit allemaal goed meekrijgen.

Het systeem werkt met een draadloos microfoonsystem. Deze bestaat uit een microfoon en meerdere draagbare kastjes. Deze kastjes worden ook wel solo-apparatuur genoemd. De spreker praat in de microfoon, vervolgens wordt het geluid verstuurd naar de draagbare kastjes.

De kastjes zijn voorzien van een aansluiting voor oortjes of een hoofdtelefoon. Elke deelnemer van de rondleiding ontvangt zo direct de stem van de spreker in zijn kastje. Zo is het positief voor de groep maar ook voor de spreker.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Contact
adviesgesprek - Audioropa