Ringleiding Versterker

Bent u op zoek naar een ringleiding versterker van hoge klasse? Eén die in te zetten is in diverse gebouwen? Audioropa is dé specialist als het aan komt op toegankelijkheid en de kansen die daarbij horen.Lees verder
Ringleiding versterker - intro

Toegankelijkheid openbare gebouwen met een ringleiding versterker

De ringleiding systemen en diensten zijn van hoge klasse en specifiek voor mensen met een beperking aan het gehoor. Audioropa richt zich op bedrijven en diensten om de “toegankelijkheid van gebouwen” te beteren.

Naast het advies aan kerken, theaters, crematoria, hotels, banken, gemeentehuizen, scholen en andere openbare gebouwen, verzorgen wij ook de complete plaatsing van ringleiding systemen.

Gratis adviesgesprek
of bel direct 0345 - 63 23 93
Ringleiding versterker - gebouwen

Voordelen Ringleiding versterker

Ringleiding versterker - voordelen
  • U kunt vrij bewegen in de omgeving met een ringleiding en toch alles goed horen.
  • Er kunnen meer personen tegelijk gebruik maken van de ringleiding.
  • Volume van apparaten kunt u regelen via de versterker.
  • Geschikt voor diverse soorten gebouwen.
  • U kunt het geluid van apparaten horen. Dit zonder dat anderen hier last van hebben.
  • Een ringleiding zorgt voor extra publiek in uw gebouw.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Gratis Adviesgesprek

Referentie projecten

Ringleiding versterker - landal

Landal Greenparks - Bungalow voor slechthorende

De bungalow voor slechthorenden is dé vakantie woning voor gasten met een beperking aan het gehoor. U vindt deze op Landal Rabbit Hill.

Meer informatie
Ringleiding versterker - pleinbioscoop

Pleinbioscoop

Pleinbioscoop is het grootste openlucht bioscoop event van Europa en wordt jaarlijks gehouden op het Museumpark te Rotterdam.

Meer informatie
Neem contact op met AUDIOropa
Contact

Op Welke locatie leggen wij ringleidingen met ringleiding versterker aan?

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Gratis adviesgesprek
Ringleiding versterker - cta

Ringleiding kabel en ringleiding versterker

Wilt u graag een ringleiding kopen? Wij kunnen deze voor u aanleggen. Het is een middel dat hulpt biedt voor wanneer mensen slecht horen. Hiermee krijgt u extra support bij het luisteren naar één specifieke bron van geluid. Het bestaat uit een versterker en een kabel. Deze kabel (ook wel 'inductielus' of 'dovenlus' genoemd) wordt zo aangelegd dat deze niet te zien is. Denk hierbij aan plekken als langs de plint of in de vloer. Hij kan ook in de muur of zelfs in het plafond van de ruimte waarin de leiding geplaatst wordt.

Waarom een ringleiding?

Met het plaatsen van een ringleiding verbetert u de toegankelijkheid van uw gebouw. Een ringleiding stelt slechthorenden die uw gebouw bezoeken in staat om alles beter te volgen. Stel je voor dat er een spreker is. Dit kan voor slechthorenden slecht te horen en volgen zijn. Met en ringleiding hebben zij geen last van geluiden uit de omgeving.

Een ringleiding samen met een hoortoestel op de T-stand versterkt alleen het geluid van de spreker en daarmee niet de geluiden op de achtergrond. Daarbij zijn er mensen die niet goed horen die de stap naar een persoonlijk hoorhulpmiddel nog niet hebben gezet. Ook deze mensen bent u tot hulp bij het plaatsen van een ringleiding. Zij kunnen namelijk met behulp van een draagbare ringleiding (kinbeugel) toch gebruik maken van de ringleiding.

Ook is het mogelijk om een ringleiding thuis aan te schaffen. Bij u thuis zou het aanleggen van een ringleiding kunnen helpen bij het beter hoorbaar maken van de televisie of een HiFi-systeem. Er worden dan meer apparaten op de inductielus aangesloten. Zo zijn deze allemaal via de ringleiding te ontvangen op het hoortoestel via een magnetisch veld. Deze ontstaat binnen de lus. U kunt op deze manier ook tv kijken zonder dat het geluid van de tv aanstaat. Dé manier om overlast bij huisgenoten te voorkomen.

Diverse ruimten

Hoe groter de ruimte, hoe groter de ringleiding dient te zijn. In een kleine ruimte volstaat een ringleiding van enkele meters al. Wilt u een ringleiding aanleggen in een grote zaal? Ook geen probleem! De ringleiding dient dan wat groter te zijn. Zo hebben wij versterkers geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van 50 m2 tot wel 3300 m2. Deze kunt u koppelen aan uw hoortoestel. De meeste zijn namelijk voorzien van een luisterspoel (ringleidingstand). Deze activeert u door uw hoortoestel op de T of MT stand te zetten. U koppelt de tv of het hifi systeem aan de ringleiding. Zo is het audiosignaal op uw hoortoestel te horen. Daarnaast is de LA240 ringleiding versterker voorzien van vele andere opties zoals een aan- en uitschakelaar, regelaar van tonen, regelaar voor volume, galvanisch aansluiting, digitale (optische) aansluiting, microfoon ingang. Daarbij heeft hij een ingebouwde voeding. Daarbij bevat hij de Automatic Gain Control (AGC). Deze verzekert een constante veldsterkete en zorgt voor een stabiele klank. Ook in een akoestisch moeilijke omgeving. U ontvangt hem compleet met snoeren om hem aan te sluiten en clips om te bevestigen.

Audioropa biedt diverse soorten ringleidingen aan. Onze versterker is geschikt voor diverse soorten ruimten, zowel voor gebruik thuis als gebruik in openbare ruimten. Wij kijken met u mee naar de ruimte. Op basis hiervan voorzien wij u van advies over het beste materiaal. Daarna leggen wij de ringleiding aan.

Gratis adviesgesprek
of bel direct 0345 - 63 23 93
Ringleiding versterker - musea

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Gratis adviesgesprek
Ringleiding versterker - cta

Veelgestelde Vragen

Met een ringleiding kunt u naar een geluidsbron luisteren. U hoort dan enkel deze bron. De ringleiding zorgt er namelijk voor dat er geen storende achtergrondgeluiden meer zijn. Een ringleiding bestaat uit twee hoofdonderdelen: een stroomsturende versterker en een kabel (dovenlus). Deze onderdelen wekken een magnetisch veld op. Het magnetische veld zorgt ervoor dat het achtergrondlawaai in de ruimte wordt weggefilterd.

Dit is geheel afhankelijk van de oppervlakte die voorzien dient te worden van een ringleiding. Al vanaf €185,- koopt u de LA-240 ringleidingversterker. Deze is dan natuurlijk nog niet aangelegd. Kunt u dit zelf? Dan stoppen de kosten hier. Maar wij helpen u graag om alles goed aan te leggen en sluiten. Zo kunt u meteen gebruik maken van de ringleiding.

In veel zalen is al ringleiding aanwezig. Het geluidssignaal wordt aangesloten op een ringleiding versterker. Deze zendt het signaal door een draad. Deze draad is altijd heel erg goed weggewerkt en niet meer te zien. Wilt u ook een ringleiding in uw theaterzaal? Neem gerust contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Een luisterspoel is vaak onderdeel van een hoortoestel. Wanneer een gebouw of ruimte is voorzien van een ringleiding, is het voor mensen met een hoortoestel mogelijk om omgevingsgeluiden buiten te sluiten. Dit komt door de luisterspoel (ringleidingstand) in het hoortoestel. Zo is het voor slechthorenden mogelijk om alles goed te volgen.

De draad wordt op een plek gelegd waar hij goed weg te werken is. Denk hierbij aan in de vloer, wand of achter het plafond of plint. Zo is de ringleiding helemaal niet zichtbaar. Op de versterker wordt het gewenste audiosignaal aangesloten. Deze wordt daarna in de lus omgezet in stroom en ontstaat er een magnetisch veld.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Contact
adviesgesprek - Audioropa