Ringleidingversterker

Bent u op zoek naar een ringleiding versterker van hoge klasse? Eén die in te zetten is in diverse gebouwen? Audioropa is dé specialist als het aan komt op toegankelijkheid en de kansen die daarbij horen.

De ringleiding systemen en diensten zijn van hoge klasse en specifiek voor mensen met een beperking aan het gehoor. Audioropa richt zich op bedrijven en diensten om de “toegankelijkheid van gebouwen” te beteren. Naast het advies aan kerken, theaters, crematoria, hotels, banken, gemeentehuizen, scholen en andere openbare gebouwen, verzorgen wij ook de complete plaatsing van ringleiding systemen.
Versterker - intro

De voordelen van AUDIOropa

Versterker - voordelen
  • Alle hoorhulpmiddelen op één locatie.
  • Experts die met uw probleem meedenken en tot een antwoord komen.
  • Toegankelijkheid voor alle mensen met een auditieve beperking.
  • De mogelijkheid om in overleg apparatuur eerst uit te proberen.
  • Een inschatting op locatie, zo weet u wat u nodig heeft.
  • Naast de verkoop van hoorhulpmiddelen, ook verhuur!

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Gratis Adviesgesprek

Meer informatie?

Ringleiding kabel en ringleiding versterker

Wilt u graag een ringleiding kopen? Wij kunnen deze voor u aanleggen. Het is een middel dat hulpt biedt voor wanneer mensen slecht horen. Hiermee krijgt u extra support bij het luisteren naar één specifieke bron van geluid. Het bestaat uit een versterker en een kabel. Deze kabel (ook wel 'inductielus' of 'dovenlus' genoemd) wordt zo aangelegd dat deze niet te zien is. Denk hierbij aan plekken als langs de plint of in de vloer. Hij kan ook in de muur of zelfs in het plafond van de ruimte waarin de leiding geplaatst wordt..

Waarom een ringleiding?

Met het plaatsen van een ringleiding verbetert u de toegankelijkheid van uw gebouw. Een ringleiding stelt slechthorenden die uw gebouw bezoeken in staat om alles beter te volgen. Stel je voor dat er een spreker is. Dit kan voor slechthorenden slecht te horen en volgen zijn. Met en ringleiding hebben zij geen last van geluiden uit de omgeving.

Een ringleiding samen met een hoortoestel op de T-stand versterkt alleen het geluid van de spreker en daarmee niet de geluiden op de achtergrond. Daarbij zijn er mensen die niet goed horen die de stap naar een persoonlijk hoorhulpmiddel nog niet hebben gezet. Ook deze mensen bent u tot hulp bij het plaatsen van een ringleiding. Zij kunnen namelijk met behulp van een draagbare ringleiding (kinbeugel) toch gebruik maken van de ringleiding.

Ook is het mogelijk om een ringleiding thuis aan te schaffen. Bij u thuis zou het aanleggen van een ringleiding kunnen helpen bij het beter hoorbaar maken van de televisie of een HiFi-systeem. Er worden dan meer apparaten op de inductielus aangesloten. Zo zijn deze allemaal via de ringleiding te ontvangen op het hoortoestel via een magnetisch veld. Deze ontstaat binnen de lus. U kunt op deze manier ook tv kijken zonder dat het geluid van de tv aanstaat. Dé manier om overlast bij huisgenoten te voorkomen.

Diverse ruimten

Hoe groter de ruimte, hoe groter de ringleiding dient te zijn. In een kleine ruimte volstaat een ringleiding van enkele meters al. Wilt u een ringleiding aanleggen in een grote zaal? Ook geen probleem! De ringleiding dient dan wat groter te zijn. Zo hebben wij versterkers geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van 50 m2 tot wel 3300 m2. Deze kunt u koppelen aan uw hoortoestel. De meeste zijn namelijk voorzien van een luisterspoel (ringleidingstand). Deze activeert u door uw hoortoestel op de T of MT stand te zetten.

Diverse opties voor verschillende ruimten

U koppelt de tv of het hifi systeem aan de ringleiding. Zo is het audiosignaal op uw hoortoestel te horen. Daarnaast is de LA240 ringleiding versterker voorzien van vele andere opties zoals een aan- en uitschakelaar, regelaar van tonen, regelaar voor volume, galvanisch aansluiting, digitale (optische) aansluiting, microfoon ingang. Daarbij heeft hij een ingebouwde voeding. Daarbij bevat hij de Automatic Gain Control (AGC). Deze verzekert een constante veldsterkete en zorgt voor een stabiele klank. Ook in een akoestisch moeilijke omgeving. U ontvangt hem compleet met snoeren om hem aan te sluiten en clips om te bevestigen.

Audioropa biedt diverse soorten ringleidingen aan. Onze versterker is geschikt voor diverse soorten ruimten, zowel voor gebruik thuis als gebruik in openbare ruimten. Wij kijken met u mee naar de ruimte. Op basis hiervan voorzien wij u van advies over het beste materiaal. Daarna leggen wij de ringleiding aan.

onze projecten

Versterker - landal

Landal Greenparks – Bungalow voor slechthorende

De bungalow voor slechthorenden is dé vakantiewoning voor gasten met een gehoorbeperking en vindt u op Landal Rabbit Hill.
Versterker - pleinbioscoop

Pleinbioscoop

PLEINBIOSCOOP is het grootste openlucht bioscoop evenement van Europa en wordt jaarlijks gehouden op het Museumpark te Rotterdam.

AUDIOropa bidt altijd de oplossing

Voor elk vraagstuk op het gebied van slechthorendheid en doofheid hebben onze specialisten hét antwoord. Samen bespreken we wat voor u de best passende oplossing is. Misschien heeft u wel stemversterkers nodig.

Veelgestelde Vragen

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals bijvoorbeeld het oppervlak van de woning of het pand. Het is daarom lastig om vooraf een prijs vast te stellen, zonder uw situatie te kennen. Het is wel mogelijk om een inschatting te maken. Voor een ruimte van 50 m2 betaalt u €185,-. Door middel van een gratis adviesgesprek kunnen wij u een specifieke prijs geven. Vraag deze gerust aan!

Bij een ringleiding wordt er een geluidssignaal aangesloten op een versterker. De versterker zendt dit geluidssignaal vervolgens door een lus vormig draad. Dit draad is verwerkt in het plafond, achter de muren, in de grond of achter de plinten. Mensen met een gehoorapparaat of cochleair implantaat (CI) kunnen hun toestel in de T- of MT-stand zetten. Hierdoor ontvangt het toestel het signaal vanuit de ringleiding.

Ringleidingen worden voornamelijk gebruikt in openbare gebouwen, concertzalen en kerken. Een ringleiding kan in iedere ‘lawaaierige’ omgeving toegepast worden. Maar ook bij u thuis biedt een ringleiding een uitkomst. Bijvoorbeeld bij het kijken van televisie of het luisteren naar muziek.

Zeker. Dit is in principe in ieder pand mogelijk.

Een ringleiding valt onder de basisverzekering en is opgenomen in het regelement hulpmiddelen. Dit betekent dat een ringleiding (gedeeltelijk) vergoed wordt. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op, wij helpen u graag met het uitzoeken van de vergoeding.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Contact
adviesgesprek - Audioropa