Pleinbioscoop

Audio communicatie
PLEINBIOSCOOP is het grootste openlucht bioscoop evenement van Europa en wordt jaarlijks gehouden op het Museumpark te Rotterdam.

De organisatie van Pleinbioscoop heeft zich in 2015 ten doel gesteld hierbij één avond, te organiseren waarbij speciale aandacht besteed wordt aan doven en slechthorenden.

Pleinbioscoop-audioropa (pers bericht)

Pleinbioscoop beschrijft de uitdaging als volgt:

“Communicatie tussen ‘horenden’ en doven of slechthorenden heeft zo zijn uitdagingen. Zo kan het voor iemand die doof is best lastig zijn om deel te nemen aan een evenement. Hoe bestel je bijvoorbeeld een drankje bij iemand die jij niet kan horen en die jouw taal, de gebarentaal, niet kan verstaan? Pleinbioscoop Meets Deaf Culture zet de wereld op zijn kop en nodigt bezoekers uit om deze uitdaging te omarmen. Anas Sayem, zelf doof en een van de initiatiefnemers, wil graag dat iedereen, doof of niet doof, naar deze Pleinbioscoop avond komt: “door iedereen uit te nodigen om te komen proeven van de dovencultuur kunnen we laten zien dat we allesbehalve beperkt zijn”.

Het Deaf Ability Team post op de Facebook pagina van de Pleinbioscoop een aantal gebaren zodat horende bezoekers kunnen oefenen. Maar ook zonder oefening kan iedereen terecht: er zijn overal op het terrein visuele hulpmiddelen beschikbaar. Ook zijn er op alle locaties tolken aanwezig.”

Vanuit AUDIOropa geeft Hoorexpert BV met veel plezier gehoor aan een dergelijke goed initiatief en hebben wij belangeloos een ringleiding systeem aangelegd in een speciaal deel van het publieksvak. Tevens zijn er bij de openbare gebouwen zoals de kassa’s en de bar extra balie ringleidingen geplaatst voor extra toegankelijkheid.

2015-08-23 21.35.40 2015-08-21 19.55.07

Pleinbioscoop 2015 was daarmee voor de dove-, en slechthorende bezoekers een groot succes!

Ook voor stemversterkers zijn wij uw partner. Onze specialisten helpen u met de oplossing die het best bij uw situatie past!