Ringleiding

Onze ringleiding systemen en diensten zijn kwalitatief hoogwaardig en specifiek toegespitst op mensen met een hoorbeperking. Wij richten ons op bedrijven en instellingen om de “toegankelijkheid van gebouwen” te optimaliseren.


Naast de advisering aan bijvoorbeeld kerken, theaters, crematoria, hotels, banken, gemeentehuizen, scholen en andere openbare gebouwen, verzorgen wij ook de volledige installatie van ringleiding systemen.Lees verder
ringleiding - Audioropa

Wat is een ringleiding?

Een ringleiding bestaat uit een ringleidingversterker en een kabel. Deze kabel (ook wel ‘inductielus’ of ‘dovenlus’ genoemd) wordt aangelegd langs de plint, in de vloer, in de muur of zelfs in het plafond van de ruimte waarin de ringleiding geplaatst dient te worden.

Een ringleiding geeft extra ondersteuning bij het luisteren naar één specifieke geluidsbron, zoals een tv, radio of microfoon. Het voordeel van het aanleggen van een ringleiding is dat u het geluid op een niveau kunt horen dat voor u prettig is, zodat anderen geen last hebben van een tv of radio met een hoog volume.

Gratis adviesgesprek
of bel direct 0345 - 63 23 93

Voordelen Ringleiding versterker

Voordelen - Audioropa
  • U kunt vrij bewegen in de omgeving met een ringleiding en toch alles goed horen.
  • Er kunnen meerdere personen tegelijk gebruik maken van de ringleiding.
  • Volume van apparaten kunt u regelen via de versterker.
  • Geschikt voor meerdere soorten gebouwen.
  • U kunt het geluid van het gebruikte apparaat horen zonder dat anderen hiervan last ondervinden.
  • De aanwezigheid van een ringleiding in uw gebouw zal zorgen voor extra publiek.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Gratis Adviesgesprek

Ringleiding producten

Ringleiding - Mobiele balie ringleiding

LA-90 (mobiele balie-ringleiding)

Met de LA-90 kunt u zich beter verstaanbaar maken voor slechthorenden. Deze mobiele ringleiding met ingebouwde inductielus met een bereik van circa 1m zorgt voor een gegarandeerde verbinding met het hoortoestel in de T-stand.
Ringleiding - Ringleiding in koffer

Ringleiding in koffer (portable)

De koffer bevat een volledig mobiel ringleidingsysteem voor het gebruik in ruimtes tot een oppervlakte tot 170 vierkante meter. De set omvat de ringleidingversterker PRO LOOP C inclusief kabelhaspels en aansluitsnoeren.
Ringleiding - Ringleiding ProLoop DCC plus

ProLoop DCC plus (600 m2)

De PROLOOP DCCplus is ontworpen om ruimtes van max. 600 vierkante meter van ringleidingsignalen te voorzien en is de ideale oplossing voor grote (feest)zalen en vergaderruimtes. Elke van beide XLR-ingangen kan als LINE- (symmetrisch) of als microfooningang worden benut.
Neem contact op met AUDIOropa
Contact

Ringleiding kosten

Voordelen - Audioropa

Wilt u graag een ringleiding laten aanleggen en bent u benieuwd wat de kosten hiervan zijn? Afhankelijk van uw wensen, de ruimte en het type gebruik bepalen wij welk type ringleiding het best bij uw situatie past.

In een thuissituatie zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor onze LA-60 ringleidingversterker. De LA-60 is een perfecte oplossing voor kleine ruimtes tot 16m2 en is uitermate geschikt voor woonkamergebruik. De kosten hiervan beginnen vanaf €145,-.

Bent u op zoek naar een ringleidingversterker die zalen tot max. 600m2 aan ringleidingsignalen kan voorzien? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor onze PROLOOP DCC PLUS. De kosten hiervan beginnen vanaf €750,-.

Voor een uitgebreide offerte kunt hier contact opnemen.

Gratis adviesgesprek
of bel direct 0345 - 63 23 93

Waarom een ringleiding?

Met het aanleggen van een ringleiding verbetert u de toegankelijkheid van uw gebouw. Een ringleiding stelt slechthorenden die uw gebouw bezoeken in staat om de activiteiten beter te volgen. Wanneer er bijvoorbeeld een spreker aanwezig is, is het voor slechthorenden lastig deze persoon te verstaan door de hinder van achtergrondgeluiden.

Een ringleiding in combinatie met een gehoortoestel op de T-stand versterkt alleen het geluid van de spreker en daarmee niet de achtergrondgeluiden. Daarnaast kunt u door middel van een ringleiding ook slechthorende bezoekers, die de stap naar een persoonlijk hoorhulpmiddel nog niet hebben gezet, tot hulp zijn. Zij kunnen namelijk met behulp van een speciale kinbeugel toch gebruik maken van de ringleiding.

In een thuissituatie zou het aanleggen van een ringleiding kunnen helpen bij het beter hoorbaar maken van bijvoorbeeld de televisie of telefoon. Er worden dan meerdere apparaten op de inductielus aangesloten, zodat deze via de ringleiding allemaal te ontvangen zijn op het gehoorapparaat. U kunt op deze manier ook televisie kijken zonder dat het geluid van de televisie aanstaat, om overlast bij huisgenoten te voorkomen.

Verschillende ruimten

Hoe groter de ruimte, hoe groter de ringleiding die aangelegd dient te worden. In een kleine ruimte volstaat een ringleiding van enkele meters al. Wanneer er echter een ringleiding aangelegd dient te worden in een grote vergaderruimte of een zaal, dan zal de ringleiding groter moeten zijn.

Audioropa biedt verschillende soorten ringleidingen aan, voor verschillende soorten ruimten, zowel voor thuisgebruik als gebruik in openbare ruimten. Wij kijken met u mee naar de ruimte, adviseren u over de beste materialen en leggen vervolgens de ringleiding aan.

Ringleiding kerk

Bijvoorbeeld een ringleiding in een kerk. Een welbekend probleem voor slechthorenden is de akoestiek in kerken. De kenmerkende galmende geluiden zorgen ervoor dat de verstaanbaarheid voor mensen achterin de ruimte slechter wordt. Hierdoor wordt het voor deze mensen lastig om een gesprek goed te kunnen volgen.

Om ervoor de zorgen dat slechthorenden te allen tijde kunnen verstaan wat er voorin de kerk gezegd wordt, leggen wij ook hier ringleidingen aan.

Wilt u meer informatie, download dan onze brochure.

Gratis adviesgesprek
of bel direct 0345 - 63 23 93
toegankelijkheid - Audioropa

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Gratis adviesgesprek
Cta - Audioropa