Ringleiding

Onze ringleiding systemen en diensten zijn kwalitatief hoogwaardig en specifiek toegespitst op mensen met een hoorbeperking. Wij richten ons op bedrijven en instellingen om de “toegankelijkheid van gebouwen” te optimaliseren.

Naast de advisering aan bijvoorbeeld kerken, theaters, crematoria, hotels, banken, gemeentehuizen, scholen en andere openbare gebouwen, verzorgen wij ook de volledige installatie van ringleiding systemen.

Voordelen AUDIOropa

Ringleiding - voordelen
  • Alle hoorhulpmiddelen onder één dak.
  • Wij denken oplossingsgericht mee met uw probleem.
  • Veel ervaring in toegankelijkheid voor mensen met een auditieve beperking.
  • Apparatuur kan vaak in goed overleg eerst uitgeprobeerd worden.
  • Onze experts maken op locatie een inschatting van de benodigde middelen.
  • Ook verhuur van producten.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Gratis Adviesgesprek

WAT IS EEN RINGLEIDING?

Een ringleiding is een van de hoorhulpmiddelen. Het bestaat uit een versterker en een kabel. Deze kabel (ook wel ‘inductielus’ of ‘dovenlus’ genoemd) wordt aangelegd langs de plint, in de vloer, in de muur of zelfs in het plafond.

Een ringleiding geeft extra ondersteuning bij het luisteren naar één specifieke geluidsbron, zoals bij het tv kijken, radio luisteren of bij een microfoon. Het voordeel is dat u het geluid op een niveau kunt horen dat voor u prettig is, zodat anderen geen last hebben van een tv of radio met een hoog volume.

Waarom een ringleiding?

Met het aanleggen van een ringleiding, een van de middelen voor hulp voor slechthorende ouderen, verbetert u de toegankelijkheid van uw gebouw. Het helpt slechthorenden die uw gebouw bezoeken om activiteiten beter te volgen. Denk hierbij aan een aanwezige spreker. Slechthorenden kunnen deze nu goed verstaan.

Als u ermee instemt een extra hoorhulpmiddel voor gehoorapparaten te laten plaatsen, ga dan voor een ringleiding. In combinatie met een hoortoestel of cochleair implantaat versterkt het namelijk alleen het geluid van de spreker en daarmee niet de achtergrondgeluiden. Dit is mogelijk door uw hoortoestel op de MT-stand of zogeheten T-stand te zetten. Daarnaast kunt u ook slechthorende bezoekers, die de stap naar een persoonlijk hoorhulpmiddel nog niet hebben gezet, tot hulp zijn. Zij kunnen namelijk met behulp van een speciale kinbeugel toch gebruik maken van de leiding.

Hoe werkt een ringleiding?

Een ringleiding bestaat uit een stroom sturende versterker en een kabel gelegd in een lusvorm. De kabel wordt goed weggewerkt in uw ruimte. Op de versterker wordt een signaal van audio aangesloten. In de lus wordt deze omgezet in een stroom. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld. De wisselingen in dit veld wordt opgevangen door de luisterspoel in het hoortoestel. Deze wordt omgezet in een hoorbare audio wat via uw hoortoestel in het oor wordt gestuurd.

Door een ringleiding hoort u uw mobiele telefoon en televisie beter. Er kunnen meerdere apparaten op de inductielus worden aangesloten, zodat deze allemaal te ontvangen zijn op het gehoorapparaat. U kunt op deze manier ook televisie kijken zonder dat het geluid van bijvoorbeeld de tv aanstaat, om overlast te voorkomen. Ook heeft u ook minder last van storende omgevingsgeluiden.

Voordelen ringleiding

Wij helpen u graag om even kort de grootste voordelen uit te leggen van een versterker. Allereerst kan iedereen vrij bewegen in de ruimte wanneer er een ringleiding aanwezig is. En dit zonder dat iemand minder hoort. Meerdere personen kunnen gebruik maken van de leiding. Daarbij kunt u het volume van de apparaten regelen via een versterker. Een ringleiding werkt voor elk soort gebouw, ook waar de akoestiek een uitdaging is.

Bezoekers kunnen het geluid goed horen zonder dat de bron van het geluid daadwerkelijk harder gezet dient te worden. Dit regelen bezoekers zelf. Zo ondervinden anderen geen last. Daarbij zorgt de aanwezigheid van een ringleiding voor extra publiek in uw gebouw. Simpelweg omdat het voor meer mensen toegankelijk is.

Ringleiding kosten
Wilt u graag een ringleiding laten aanleggen en bent u benieuwd wat de kosten hiervan zijn? Afhankelijk van uw wensen, de ruimte en het type gebruik bepalen wij welk type het best bij uw situatie past.

In een thuissituatie zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor onze LA-60 versterker. De LA-60 is een perfecte oplossing voor kleine ruimtes tot 16m2 en is uitermate geschikt voor woonkamergebruik. De kosten hiervan beginnen vanaf €145,-.

Bent u op zoek naar een ringleidingversterker die zalen tot max. 600m2 aan signalen kan voorzien? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor onze PROLOOP DCC PLUS. De kosten hiervan beginnen vanaf €750,-.

Voor een uitgebreide offerte kunt hier contact opnemen.

Producten ringleiding

LA-90 (mobiele balie-ringleiding)

Met de LA-90 kunt u zich beter verstaanbaar maken voor slechthorenden. Deze mobiele leiding met ingebouwde inductielus met een bereik van circa 1 meter zorgt voor een gegarandeerde verbinding met het hoortoestel, bijvoorbeeld een achter het oor, in de T- of MT-stand.
Ringleiding - in koffer portable

Ringleiding in koffer (portable)

De koffer bevat een volledig mobiel systeem voor het gebruik in ruimtes tot een oppervlakte met 170 vierkante meter. De set omvat de ringleidingversterker PRO LOOP C inclusief kabelhaspels en aansluitsnoeren.
Ringleiding - Proloop C 170 m

Proloop C (170 m²)

De Proloop versterkers zijn gemaakt voor professioneel gebruik. De versterkers worden vaak gebruik bij middelgrote ruimtes (tot 170 m²) in privé en openbare ruimtes. Ook in een akoestisch moeilijke omgeving zorgt het voor een stabiele klank en duidelijke spraak.
Ringleiding - ontvanger lpu 1 incl laadstation

Ringleiding ontvanger LPU-1 incl. laadstation

De kinbeugel LPU-1 is een lichtgewicht ontvanger voor draadloze overdracht van geluid. Deze worden overgedragen via de aanwezige ringleiding. Het bevat een open oorsysteem en is van diverse gemakken voorzien.

Verschillende ruimten

Hoe groter de ruimte, hoe groter de leiding die aangelegd dient te worden. In een kleine ruimte volstaat er een van enkele meters al. Bijvoorbeeld thuis voor uw radio televisie. Wanneer er echter een leiding aangelegd dient te worden in een grote vergaderruimte of een zaal, dan zal deze groter moeten zijn.

Audioropa biedt verschillende soorten ringleidingen aan, voor verschillende soorten ruimten, zowel voor thuisgebruik als gebruik in openbare ruimten. Wij kijken met u mee naar de ruimte, adviseren u over de beste materialen en leggen vervolgens de ringleiding aan.

Ringleiding kerk
Bijvoorbeeld een in een kerk. Een welbekend probleem voor slechthorenden is de akoestiek in kerken. De kenmerkende galmende geluiden zorgen ervoor dat de verstaanbaarheid voor mensen achterin de ruimte slechter wordt. Hierdoor wordt het voor deze mensen lastig om een gesprek goed te kunnen volgen.

Om ervoor de zorgen dat slechthorenden te allen tijde kunnen verstaan wat er voorin de kerk gezegd wordt, leggen wij ook hier leidingen aan

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Gratis adviesgesprek
toegankelijkheid - cta

Veelgestelde Vragen

Met een ringleiding zorgt u ervoor dat mensen met een auditieve beperking naar één geluidsbron kunnen luisteren. Hierbij hebben zij dan geen last van geluiden die op de achtergrond spelen. Denk hierbij aan het volgen van een vergadering, het netwerken op een receptie of het beluisteren van een concert.

Met een ringleiding zorgt u ervoor dat mensen met een slecht gehoor met een hoortoestel geluiden beter kunnen horen. Hierbij worden zij niet gestoord door rumoer in de omgeving. Dit alles wordt gedaan door inductie, hiermee ontvangt het gehoorapparaat het signaal vanuit de ringleiding.

Het is niet mogelijk om hier een vaste prijs voor te geven. Het is geheel afhankelijk van hoe groot uw ruimte is. Voor €185,- heeft u al een ringleiding waarmee u 50 m² heeft. Vraag gerust een gratis adviesgesprek, wij helpen u graag verder!

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de tv alsmaar harder en harder te zetten. Maar dit kan vervelend zijn voor anderen in de ruimte. Daarbij is het ook mogelijk dat wanneer u in een gehorig huis woont, uw buren er ook last van hebben. Dé oplossing is dan ook een ringleiding. Hiermee kunt u de tv voor u zelf harder zetten maar voor anderen blijft het volume regelmatig. Verbind uw gehoorapparaat met de ringleiding en u kunt het gesprek in de ruimte volgen én wat er op tv of op de radio gezegd wordt. Heeft u geen gehoorapparaat? Geen probleem, wij bieden kinbeugels bij de ringleiding. Zo hebben wij altijd de passende oplossing voor uw situatie.

Een kinbeugel zorgt ervoor dat het geluid van de tv en/of radio goed te verstaan is. U kunt goed luisteren zonder dat u de tv of radio harder hoeft te zetten. Dit kan namelijk storend zijn voor de mensen in uw omgeving. De kinbeugel is te gebruiken voor zowel mensen mét een hoortoestel als mensen zónder een hoortoestel. Onder de beugel zit een kastje, hierop ontvangt de beugel het geluid. Deze hangt onder uw kin.

Jazeker! De specialisten van AUDIOropa hebben de oplossing voor élk vraagstuk op het gebied van slechthorenden. Zo bieden wij ook hoge kwaliteit stemversterkers om u beter verstaanbaar te maken in grote ruimtes of in vergaderingen.

Neem contact op voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek

Contact
adviesgesprek - Audioropa