ZAAMzorg – ontruimingssysteem voor een veilige woonomgeving

ZAAMzorg is een instelling voor begeleid wonen voor mensen met een auditieve beperking. Zij zijn een kleinschalige organisatie en bieden extra ondersteuning in alle facetten van het dagelijks leven. ZAAMzorg stelt de bewoner centraal en wil het beste uit haar bewoners halen om zo zelfstandig mogelijk deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Aanpassingen

In opdracht van ZAAMzorg, heeft Hoorexpert verschillende aanpassingen gerealiseerd om het wonen veiliger en toegankelijker te maken. Er is een signaleringssysteem gekoppeld aan het huidige ontruimingssysteem. Ook zijn diverse woningen aangepast voor het signaleren van de telefoon- en deurbel. Door middel van de wekker, worden bewoners ook tijdens de nacht gewaarschuwd bij calamiteiten. Deze speciale aanpassingen maken het ‘zelfstandig’ wonen, voor de doven en slechthorenden makkelijker!

De professionele begeleiders van ZAAMzorg beheersen allemaal gebarentaal en gebruiken ondersteunende middelen zoals, pictogrammen en beeldverhalen om de communicatie te bevorderen. Door de combinatie van de professionele begeleiders en het speciale ontruimingssysteem, heeft dit project ertoe geleidt dat het wonen in een zo normaal mogelijke woonomgeving voor iedereen mogelijk is!

Samenwerking

De aanpassing bij ZAAMzorg is weer een mooi project dat Hoorexpert gerealiseerd heeft. Op onze website vindt u ook onze andere projecten.

Mocht u of uw organisatie zich geprikkeld voelen voor ook zo’n samenwerking, kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

Met dank aan ZAAMzorg!

Het bericht ZAAMzorg – ontruimingssysteem voor een veilige woonomgeving verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *