VN-verdrag Onbeperkt meedoen! Implementatie inzake de rechten van mensen met een handicap

Vandaag lanceerde het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het programma “Onbeperkt meedoen!”. Niet alleen werden deze plannen aan het kabinet verzonden, ook was er vandaag een bijeenkomst in Utrecht, waar Minister Hugo de Jonge sprak met ervaringsdeskundigen en werden er ontwikkelingsplannen van verschillende MKB brancheorganisaties aan hem aangeboden.

Als Hoorexpert groep richten wij ons vanuit onze dochteronderneming AUDIOropa sterk op de ontwikkeling van de “Toegankelijkheid” voor doven en slechthorenden in Nederland en Vlaanderen. Vanuit VWS hebben wij een persoonlijke uitnodiging ontvangen om bij de genoemde bijeenkomst in Utrecht aanwezig te zijn.
Onze doelstelling is op dit moment een netwerk te creëren, waarbij wij de belangen van doven en slechthorenden op het gebied van toegankelijkheid kunnen ondersteunen.
Wij zijn van mening dat we pas echt iets kunnen bereiken als we de handen ineenslaan met organisaties als het VWS, MKB Nederland, belangenverenigingen en bovenal de doven en slechthorenden zelf, die als geen ander aan kunnen geven waar de behoeftes liggen.

Minister Hugo de Jonge ging in gesprek met Lisa die, ondersteund door een gebarentolk, haar ervaringen deelde hoe het is om onderwijs te volgen als je doof of slechthorend bent.

Het was mooi om te zien dat er echt hard gewerkt wordt aan het implementeren van het VN-verdrag vanuit het kabinet, MKB en belangenorganisaties en er duidelijk gezocht wordt naar samenwerking met alle betrokken partijen.

Onbeperkt meedoen!

Samenvatting