Stemversterkers gebruikt op HAN-hogeschool in Nijmegen

Emmy van Bommel is docent logopedie op de HAN-hogeschool in Nijmegen. Gedurende deze opleiding komt ook het onderwerp stemversterkers aan de orde. Als voorbeeld worden de stemversterkers van Hoorexpert tijdens deze les ingezet. Het Juno Frontrow Soundfield systeem en de Proton stemversterker worden vaak gebruikt om de stem te ontlasten of stemproblemen te voorkomen, bijvoorbeeld voor leerkrachten.

‘Beide versterkers zijn makkelijk in het gebruik, de bediening is eenvoudig en wijst voor zich. De stemversterking maakt dat de auditieve terugkoppeling van de stem van de spreker, in dit geval een docent, luider binnenkomt. Het effect daarvan is dat de docent minder moeite hoeft te doen om zelf harder te praten. Aangezien luid spreken een hele belastende activiteit is voor de stem, kunnen deze stemversterkers voorkomen dat een docent zijn stem te zeer gaat belasten. Hierdoor komt de verhouding belasting – belastbaarheid beter in balans, waardoor docenten hun werk prettiger ervaren en met name dit langer kunnen volhouden zonder stemvermoeid te raken. Kortom, prettige stemversterkers die voor velen een oplossing kan bieden!’

Emmy van Bommel
Logopedist, spraak-taalpatholoog en docent logopedie

Op onze website vindt u ook onze andere projecten. Mocht u of uw organisatie zich geprikkeld voelen voor ook zo’n samenwerking, kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Het bericht Stemversterkers gebruikt op HAN-hogeschool in Nijmegen verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *