Stemversterker helpt docent op het Drenthe College

Onze stem is belangrijk om dagelijks te kunnen spreken. Vooral mensen die dagelijks voor een groep staan, moeten hun stem de hele dag gebruiken. Slechte akoestiek of rumoer in of buiten bijvoorbeeld een klaslokaal kunnen ertoe leiden dat de spreker of docent zijn stembanden forceert. Geforceerd spreken kan leiden tot stress, concentratieverlies en vermoeidheid, en als gevolg daarvan ziekteverzuim. Gelukkig kan een stemversterker helpen!

Het FrontRow Soundfield systeem biedt uitkomst, zeker voor sprekers die een grote groep moeten bereiken of voor docenten die een medische aandoening van de stem hebben. Zo ook voor docent Ruud Karsten van het Drenthe College in Emmen.

‘Vandaag heb ik lesgegeven met behulp van het FrontRow Soundfield Systeem. Microfoontje om mijn nek en luidspreker aan! Ik ben hier zo blij mee, zo kan ik echt weer aan het werk!’

Door de stemversterker wordt de stem van de leerkracht via een draadloze microfoon naar een luidsprekersysteem gestuurd, die dit versterkt weergeeft in het lokaal. De leerkracht hoeft veel minder moeite te doen om zich verstaanbaar te maken, waardoor de stem ontlast wordt. Dit komt doordat het geluid door het audiosysteem gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld en het achtergrondlawaai in de ruimte veel minder storend is.

Op deze manier kunnen alle leerlingen in de klas de leerkracht goed horen, of ze nu voor- of achteraan zitten. Omdat de stemversterker ervoor zorgt dat luisteren minder inspanning kost, kunnen de leerlingen zich beter concentreren en wordt er meer onthouden. Daarnaast komt het stemgeluid van de leerkracht met veel minder ruis bij de leerlingen aan, daarom hoeven de hersenen minder capaciteit te gebruiken om ontbrekende informatie in de spraak aan te vullen. Hierdoor zijn leerlingen minder snel moe, wat wederom ten goede komt van de concentratie.

Door het FrontRow Soundfield Systeem te gebruiken, worden niet alleen docenten en leerlingen geholpen, maar wordt ook de school toegankelijker!

Het bericht Stemversterker helpt docent op het Drenthe College verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.