Spraakversterker maakt werken weer mogelijk

Docenten
Op dit moment is er een groot te kort aanleerkrachten, de klassen worden steeds groter en er zijn steeds meer kinderen met een beperking of handicap. Daardoor neemt de werkdruk bij leerkrachten alleen maar toe.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 55% van de leerkrachten vroeg of laat stemklachten krijgt, deze ontstaan vooral door werkdruk, stress en overbelasting van de stem. Minstens 20% van de leerkrachten heeft zich om die reden al eens ziekgemeld.

Spraakversterkers
Waar “Smartboards” en “iPad’s” ondertussen onderdeel uitmaken van de standaard klas-inrichting, blijken spraakversterkers, zoals de FrontRow Juno, nog onbekend en onderbelicht te zijn. Gezien de problematieken, zoals boven benoemd, zou een spraakversterker feitelijk ook in elk klaslokaal aanwezig moeten zijn. Op zijn minst is het van belang dat leerkrachten met een stemprobleem de mogelijkheid benutten om met dit systeem weer aan het werk te kunnen of te kunnen blijven.

De volgende docenten maken al een tijd gebruik van een spraakversterker en ervaren dit als zeer prettig.

Ruud Karsten, leerkracht aan het Drenthe college te Emmen:

‘Vandaag heb ik lesgegeven met behulp van de spraakversterker FrontRow Juno. Microfoontje om mijn nek en luidspreker aan! Ik ben hier zo blij mee, zo kan ik echt weer aan het werk!’

Emmy van Bommel, Logopedist, spraak-taalpatholoog en docent logopedie aan de HAN-hogeschool:

‘Spraakversterkers zijn makkelijk in het gebruik, de bediening is eenvoudig en wijst voor zich. De stemversterking maakt dat de auditieve terugkoppeling van de stem van de spreker, in dit geval een docent, luider binnenkomt. Het effect daarvan is dat de docent minder moeite hoeft te doen om zelf harder te praten. Aangezien luid spreken een hele belastende activiteit is voor de stem, kunnen deze stemversterkers voorkomen dat een docent zijn stem te zeer gaat belasten. Hierdoor komt de verhouding belasting – belastbaarheid beter in balans, waardoor docenten hun werk prettiger ervaren en met name dit langer kunnen volhouden zonder stemvermoeid te raken. Kortom, prettige stemversterkers die voor velen een oplossing kan bieden!’

Wilt u meer weten over het FrontRow Juno systeem of een gratis proefplaatsing voor 1 van uw leerkrachten? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het bericht Spraakversterker maakt werken weer mogelijk verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *