Eenvoudige verbeteringen van het spraakverstaan op anderhalve meter!

‘De 1,5-meter-samenleving blijft de komende jaren wellicht bestaan.’

‘De kans is meer denkbeeldig dat de huidige toestand niet slechts voor een paar maanden geldt en dan ophoudt, maar vanaf nu de toekomst van iedereen wordt.’

Stelling als deze komen in het nieuws geregeld terug. Het houden van afstand is voor de gezondheid momenteel zeer belangrijk, maar de communicatie kan door de afstand bemoeilijkt worden. Even een stapje dichterbij zetten om de afstand tot de spreker te verkleinen voor een betere spraakverstaanbaarheid, is er niet meer bij.

Hoorexpert besteedt al vele jaren aandacht aan het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een auditieve beperking in openbare gebouwen. Daarbij spelen zowel het kunnen communiceren als het gevoel van veiligheid een grote rol. Met een eenvoudig hulpmiddel is bijvoorbeeld de verstaanbaarheid van een baliemedewerker in het gemeentehuis of het ziekenhuis te realiseren.

Uitgaande van dit voorbeeld – het verstaan van een baliemedewerker – is de situatie er in deze periode van intelligente lockdown, zeker voor slechthorenden, alleen maar slechter op geworden. Veel balies zijn tegenwoordig afgeschermd met plastic schermen, en met tape op de grond wordt een plek aangewezen vanaf waar je met de baliemedewerker mag praten.

Hoorexpert heeft meerdere producten die de verstaanbaarheid kunnen verbeteren. Dit kunnen producten zijn die de slechthorende zelf meeneemt. Hoorexpert is echter van mening dat bedrijven, instellingen, organisaties en de overheid in de nieuwe “1,5 meter-maatschappij” ook zelf verantwoordelijkheid moeten nemen om de verstaanbaarheid te verbeteren.

Wij hebben een aantal producten uitgelicht die de verstaanbaarheid kunnen verbeteren, met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

LA-90 (balie)ringleidingversterker

Wilt u als organisatie verstaanbaar zijn voor slechthorenden?
De LA-90 set is een mobiele ringleiding met ingebouwde inductielus met een bereik van circa 1 meter. De set, met aan de ene zijde een microfoon, wordt tussen de spreker en de luisteraar geplaatst. De inductielus zorgt voor een verbinding met het hoortoestel in het ringleidingprogramma of op de T-stand. Een balieringleiding kan goed worden ingezet aan een balie, aan tafel of op het werk. Ook mensen zónder hoortoestellen, of met hoortoestellen zonder ringleidingprogramma kunnen baat hebben bij de LA-90 set. De set is namelijk uit te breiden met een versterkte telefoonhoorn, waarmee de spreker via de hoorn kan worden beluisterd. En met het zendbereik van de inductielus van slechts een meter is ook de privacy gegarandeerd.
– Balie-ringleiding
– Beschermt de privacy
– Met balie microfoon, ingebouwde ringleiding en versterkte telefoonhoorn

Proton spraakversterker

Maak u als zorgverlener beter verstaanbaar!
Het Proton systeem is een draadloos microfoon en speaker-systeem en is uitermate goed inzetbaar bij kleine vergaderingen, scholen, rondleidingen, zorgafspraken of andere gelegenheden waar versterking van de spreker gewenst is. Het lichtgewicht systeem is makkelijk te verplaatsen van ruimte naar ruimte, en voorzien van accu’s waardoor het flexibel ingezet kan worden. Omdat de spreker zelf de microfoon én de speaker bij zich houdt, en de luisteraar de apparatuur niet hoeft te dragen of te bedienen, is het systeem ook in de zorg goed te gebruiken.
– Draadloos microfoon met speaker systeem
– Hygiënisch inzetbaar
– Makkelijk mee te nemen

CM 2.4 communicatie systeem

Wilt u uw gesprekspartner beter kunnen verstaan waar u ook bent?
De CM 2.4-set is solo-apparatuur, bestaande uit een draadloze zender voor de spreker en een draadloze ontvanger voor de luisteraar. De ontvanger kan kiezen uit het gebruik met oortelefoontjes of een halsringleiding in combinatie met de hoortoestellen. De set kan bij zeer veel luistersituaties worden ingezet. Denk hierbij aan personenbegeleiding, tolken, vergaderingen en onderwijs.
– Draadloze microfoon met draadloze ontvanger
– Makkelijk te bedienen
– Keuse uit gebruik met oortelefoontjes of hals-ringleiding in combinatie met een hoortoestel

Crescendo Hoorversterker

Wilt u eenvoudig uw bezoek kunnen verstaan?
De crescendo 60 is een eenvoudige hoorversterker die zonder hoortoestellen kan worden gebruikt. Het apparaat heeft een interne microfoon die het geluid van de spreker versterkt en via een hoofdtelefoon of oortelefoontjes weergeeft.
– Eenvoudig bedienbare hoorversterker
– Voorzien van microfoon en kinbeugel hoofdtelefoon

Behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Het bericht Eenvoudige verbeteringen van het spraakverstaan op anderhalve meter! verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *