De week van het Oorsuizen 2019

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van tinnitus en dit aantal blijft alleen maar stijgen. Bij tinnitus, beter bekend als oorsuizen, worden geluiden in 1 of beide oren waargenomen, zonder dat er een geluidsbron aanwezig is. Doordat het geluid constant aanwezig is in het hoofd, kan dit leiden tot klachten als onrust, irritaties, moeheid en verminderde concentratie. Ook kan het de nachtrust verstoren, waarmee vervolgens de klachten weer kunnen verergeren. Tinnitus is over het algemeen niet te genezen, maar er zijn diverse behandelmethoden waarmee men leert om te gaan met de tinnitus.

Week van het Oorsuizen
Tijdens de Week van het Oorsuizen is er actuele informatie en voorlichting te vinden op www.weekvanhetoorsuizen.nl. Dit jaar vindt er een groot lustrumsymposium plaats in Rotterdam. Diverse sprekers lichten nieuwe ontwikkelingen rondom tinnitus en gedragstherapieën toe. Ook zal er extra aandacht zijn voor mensen die naast tinnitus last hebben van hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Voor hen zijn speciale ruimtes ingericht, zodat zij zo min mogelijk last hebben van geluiden en toch in de gelegenheid zijn om de presentaties te volgen.

Tinnitus kussen
Mensen met tinnitusklachten kunnen ook iets doen tegen oorsuizen in nacht. Omdat er bij het slapengaan nauwelijks omgevingsgeluiden zijn die de tinnitusgeluiden naar de achtergrond drukken, verergeren de klachten vaak bij het in slaap komen. Het SleepingCare kussen heeft een ingebouwd speakersysteem waarmee er zachte ontspannende muziek beluisterd kan worden. Het orthopedische kussen biedt daarnaast hoog ligcomfort voor mensen met nekklachten, en kan spanning verminderen. Via de smartphone of tablet kan er muziek worden gestreamd en via Bluetooth naar de speakers worden verstuurd. Zo vallen mensen makkelijker in slaap.

De Week van het Oorsuizen is van 4 tot en met 9 februari 2019!

Het bericht De week van het Oorsuizen 2019 verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *