Beschermende producten voor de hoorzorg

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Hoorexpert werkt hard aan een betrouwbare lijn beschermingsproducten. Hierbij hebben we directe ondersteuning van het Ministerie van VWS en de Nederlandse ambassade in Beijing.

Gecertificeerde mondkapjes
Momenteel zijn er veel aanbieders van beschermende producten. Zoals ook op het nieuws al gebleken is, zijn leveranciers van vooral de mondkapjes niet altijd even betrouwbaar en voldoen niet altijd daadwerkelijk aan de vermelde strenge CE 14683 eisen of de in China gelijkwaardige YY 0969-2013.
Van ons contactpersoon van de Nederlands ambassade in Beijing hebben we de bevestiging gekregen dat de Chinese overheid sinds 26 april j.l. een “White list” heeft opgesteld waar alleen erkende fabrikanten op staan die mogen exporteren en transporteurs deze ook mogen vervoeren.

Volgens de meest recent regelgeving “Announcement No. 12” kan men op drie manieren kwalificaties verkrijgen om medische hulpmiddelen te kunnen exporteren:
1). Beschikbaarheid NMPA en CE Certificaat
2). NMPA Certificaat en vermeld zijn op een “white list” op de website van China Chamber of Commerce for Import and Export of Medicines
3). CE Certificaat en vermeld zijn op de “white list”.

De door Hoorexpert geleverde mondkapjes voldoen aan deze eisen!

Hoewel wij dagelijks contact hebben met de leveranciers, transporteurs en de Nederlandse ambassade in China, blijft het een gevecht om mondkapjes te kunnen importeren, de levertermijnen te kunnen garanderen en is de prijs sterk afhankelijk van de onderhandelingen.

U kunt er op vertrouwen dat de door Hoorexpert geleverde mondkapjes voldoen aan de gestelde eisen en we er alles aan doen de prijs zo laag mogelijk te houden.

Gebruik mondkapjes bij doven en slechthorenden

Naarmate er in Nederland meer wordt gesproken over het dragen van mondkapjes wordt het geluid van slechthorenden hierover ook steeds duidelijker. Door het dragen van mondkapjes valt de mimiek en het mondbeeld weg waardoor slechthorenden veel meer moeite hebben om te begrijpen wat er wordt gezegd. Transparante mondkapjes zouden helpen!

In samenwerking met Stichting Hoormij/NVVS zal Hoorexpert een onderzoek starten naar de mogelijkheden met transparante mondkapjes en de daaraan gestelde kwaliteitseisen!

HandCare desinfecterende handgel

In Nederland kennen we twee soorten hand desinfectie. De medische handgel met CTGB certificaat en de cosmetische handgel.
Voor een effectieve desinfecterende werking moet een handgel minimaal bestaan uit 70% alcohol.

Hoorexpert introduceert een eigen lijn cosmetische handgel op basis van 75% Alcohol.

Naast de handgel is het ook belangrijk om de handen te blijven wassen met water en zeep. “Vuil verdwijnt niet door handgel. Met water week je dat vuil er af en spoel je het weg. Op vuile handen werkt de handgel verre van effectief.

Overige beschermingsproducten
Kijk voor ons complete assortiment beschermingsproducten vindt u in onze catalogus

Het bericht Beschermende producten voor de hoorzorg verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.