Auracast bij Hoorexpert

Mededelingen op het vliegveld op de hoortoestellen ontvangen, een audiotour in het museum, film- of theatervoorstelling volgen, een koptelefoon verbinden met een tv in een openbare ruimte, volwaardig meedoen met vergaderingen op het werk en muziek, film of andere audio met collega’s, familie of vrienden delen? Dit alles en meer kan straks met Auracast.

“Auracast broadcast audio is een nieuwe Bluetooth functionaliteit die levensveranderende audio ervaringen zal opleveren. Hiermee kunt u audio delen, de wereld óntdempen en optimaal luisteren, waardoor uw omgaan met anderen en de wereld om u heen aanzienlijk wordt verbeterd.

Zo luidde de SIG (Bluetooth werkgroep) aankondiging van Auracast als consumentenmerk bijna 2 jaar geleden. Sindsdien zijn er diverse interessante ontwikkelingen geweest, ook bij Hoorexpert. Die bespreken we in dit artikel.

Beleef álles beter
Met Auracast kan een audiozender, zoals een smartphone, laptop, televisie of omroepinstallatie, audio draadloos uitzenden naar een onbeperkt aantal Bluetooth audioontvangers in de buurt, waaronder luidsprekers, oordopjes of hoortoestellen, ongeacht het merk. Auracast is aanzienlijk eenvoudiger en kan tegen lagere kosten dan traditionele luistersystemen worden ingezet, terwijl het een hogere audiokwaliteit en meer privacy biedt én algemene (audio)toegankelijkheid verbetert.

“De impact van Bluetooth-audio is enorm geweest. Een eenvoudige, draadloze audioverbinding tussen twee Bluetooth-apparaten heeft ertoe geleid dat onze wegen veiliger zijn geworden, ons levens productiever en onze relatie met muziek, podcasts, videostreaming en alle soorten persoonlijke audio handiger en leuker is geworden. De lancering van Auracast-uitzendaudio zal een enorme verandering in de draadloze audiomarkt teweegbrengen. De mogelijkheid om audio uit te zenden en te delen met behulp van Bluetooth-technologie zal persoonlijke audio opnieuw vormgeven en openbare locaties in staat stellen audio-ervaringen te leveren die de bezoekerstevredenheid zullen verbeteren en algemene toegankelijkheid zullen vergroten.”

– Mark Powell, CEO van de Bluetooth-SIG –

Het gaat hard
Diverse tech-organisaties hebben de uiteenlopende mogelijkheden van LE audio en Auracast al herkend en zijn samenwerkingen aangegaan om deze technologieën in hun producten en diensten te integreren. Zo maken software developers het mogelijk om audio in een taal naar keuze te luisteren en er zijn programma’s die legacy broadcast systemen, zoals ‘ouderwetse’ ringleidingen in theaters, van LE/Auracast voorzien door het achteraf in te bouwen. Ook een aantal hoortoestelfabrikanten hebben Auracast-compatibele gehoorapparaten al op de markt gebracht, zoals de GN ReSound Nexia. Hoorexperts eigen directeur, Per Gisolf, is een van de eersten in Nederland om deze nieuwe tech uit te proberen. Lees meer over zijn ervaringen op onze socials.

“Het horen en verstaan ​​van spraak in verschillende omgevingen kan een dagelijkse strijd zijn voor mensen met enige mate van gehoorverlies. Innovaties op audiokwaliteit kunnen iedereen ten goede komen, terwijl ze ook de communicatietoegang verbeteren voor mensen met gehoorverlies. Keuzes op het gebied van technologie om aan de uiteenlopende behoeften van mensen met gehoorverlies te voldoen, zijn van cruciaal belang. De komst van technologieën zoals Auracast broadcast audio heeft het potentieel om mensen die hoortoestellen en cochleaire implantaten dragen een belangrijke nieuwe optie te bieden voor gehoortoegang in hun dagelijks leven.”

Barbara Kelley, uitvoerend directeur van de Hearing Loss Association of America –

Earis MAX
Uiteraard blijft Hoorexpert als organisatie niet achter in deze ontwikkelingen en brengt binnenkort eigen Auracast-compatibele apparatuur op de markt.

Het earisMAX systeem combineert sublieme geluidsprestaties met een zeer veelzijdige toepassing dankzij Auracast en LE Audio. Het systeem maakt audiotransmissie zonder kwaliteitsverlies mogelijk naar apparatuur die voorzien is van Auracast, waaronder persoonlijke hoortoestellen. Het splinternieuwe 2024 systeem bestaat uit 3 componenten die afzonderlijk van, of in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden: de zender, de pocketzender/ontvanger en de hoofdtelefoon.

Neem de stap richting de toekomst en til geluidsbeleving naar een hoger niveau met Earis MAX en Auracast.

Introducing Auracast Broadcast Audio (Engels):

Het bericht Auracast bij Hoorexpert verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *