Aanmelden Open Dag 5 oktober

Week van de Toegankelijkheid – 2 t/m 7 oktober 2023
Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders hebben een hoorbeperking. De mensen in deze groep moeten kunnen kiezen waar zij wonen, leren, werken, reizen en hun vrije tijd doorbrengen en, net als ieder ander, ongehinderd gebruik kunnen maken van openbare gebouwen, de openbare weg, woningen, vervoer en het internet.
In de Week van de Toegankelijkheid 2023 laten diverse deelnemende organisaties zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft: toegankelijkheid loont.

Voordelen voor iedereen!
Het spreekt voor zich dat mensen met hoorproblemen veel baat hebben bij goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid, zodat zij volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving. Belemmeringen daarvoor moeten zo snel mogelijk verdwijnen. Toegankelijkheid moet normaal worden, ontoegankelijkheid juist de uitzondering.
Maar toegankelijkheid heeft voor zo veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers, een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring, in een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking gelijk op, in inclusieve organisaties is er beduidend minder ziekteverzuim en toegankelijkheid gaat isolement tegen, vooral bij ouderen. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen.

Regionale Open Dag
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid 2023 laten we bij Hoorexpert op onze open dag zien dat toegankelijkheid loont. Dit organiseren we op donderdag 5 oktober a.s. – tevens de dag van de leraar! – van 9:30 tot 17:30. De dag wordt opgedeeld in 3 blokken, met de starttijden 10:00, 13:00 en 15:30, waarbij het volgende programma 3-maal herhaald wordt:
30 minuten – presentatie van team Hoorexpert over wet- en regelgeving en toegankelijkheid in de breedste zin
30 minuten – presentatie van Rene van der Wilk, Webredacteur /Eigenaar HOorzaken.nl en ListenIN.nl over de problemen die doven en slechthorende ervaren en het belang van toegankelijkheid voor deze doelgroep
30 minuten – presentaties en demonstraties over toepassingen, casussen, producten en diensten
30 minuten – ruimte voor vragen en discussies

Alle belanghebbenden zijn welkom om zich aan te melden maar de dag zal focussen op toegankelijkheid voor doven en slechthorenden in (semi)overheidsinstanties, zalen en kerken, clubs en verenigingen en op scholen. Wees welkom, laat u onderdompelen in de wereld van toegankelijkheid en doe mee voor een inclusieve samenleving!

Mocht u wél geïnteresseerd zijn in dit onderwerp maar kan u niet aanwezig zijn op 5 oktober, dan kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. Dan nemen wij contact met u op om een afspraak met u te maken voor een moment dat u beter schikt.

Hier aanmelden

Meer informatie de Week van de Toegankelijkheid vindt u hier

Het bericht Aanmelden Open Dag 5 oktober verscheen eerst op Hoorexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *