Behoort tot de groep: logo-hoorexpert

Ringleidingen

Met onze kwalitatief hoogwaardige ringleiding systemen en diensten, specifiek toegespitst op mensen met een hoorbeperking, richten wij ons op bedrijven en instellingen om de “toegankelijkheid van gebouwen” te optimaliseren.
Naast de advisering aan bijvoorbeeld kerken, theaters, crematoria, hotels, banken, gemeentehuizen, scholen en andere openbare gebouwen, verzorgen wij ook de volledige installatie van ringleiding systemen.

ringleiding

Of bel direct 0345 63 23 93

wat is een ringleiding?

Een ringleiding bestaat uit een ringleidingversterker en een kabel. Deze kabel (ook wel inductielus) wordt aangelegd langs de plint, in de vloer, in de muur of zelfs in het plafond.

De ringleidingversterker krijgt vervolgens een inputsignaal van bijvoorbeeld de televisie of een microfoon. Dit inputsignaal wordt vervolgens omgezet in stroom en daarna door de aangelegde kabel naar de ringleiding gestuurd.
Omdat de kabel in een lus aangelegd is, vormt deze als het ware één winding van een spoel. Wanneer stroom door een spoel gestuurd wordt, ontstaat er een magnetisch veld.

Om vervolgens geluid te krijgen van dit magnetische veld, moet gebruik worden gemaakt van een andere spoel. In bijna alle hoortoestellen zit een kleine luisterspoel ingebouwd, die geactiveerd kan worden door het gehoorapparaat op de T-stand te zetten. Zo kan de input van de ringleidingversterker, die via de ringleiding verzonden is, dus bij een slechthorende ontvangen worden.

Er ontstaan problemen met een ringleiding wanneer de persoon die het signaal moet ontvangen te dicht bij de kabel zit. Vandaar dat het belangrijk is dat er berekend wordt waar de kabels het best neergelegd kunnen worden.
Audioropa kan u hier uitstekend mee helpen. Wij hebben namelijk ruime ervaring met het aanleggen van ringleidingen in zowel grote als kleine ruimten. Ook beschikken wij over software die u inzicht kan geven in de gevolgen van bepaalde configuraties van de ringleiding.

waarom een ringleiding?

Met het aanleggen van een ringleiding verbetert u de toegankelijkheid van uw gebouw. Een ringleiding stelt slechthorenden die uw gebouw bezoeken in staat om de activiteiten beter te volgen. Wanneer er bijvoorbeeld een spreker aanwezig is, is het voor slechthorenden lastig deze persoon te verstaan door de hinder van achtergrondgeluiden.

Een ringleiding in combinatie met een gehoortoestel op de T-stand versterkt alleen het geluid van de spreker en daarmee niet de achtergrondgeluiden. Daarnaast kunt u door middel van een ringleiding ook slechthorende bezoekers die de stap naar een persoonlijk hoorhulpmiddel nog niet hebben gezet tot hulp zijn. Zij kunnen namelijk met behulp van een speciale kinbeugel toch gebruik maken van de ringleiding.

In een thuissituatie zou het aanleggen van een ringleiding kunnen helpen bij het beter hoorbaar maken van bijvoorbeeld de televisie of telefoon. Er worden dan meerdere apparaten op de inductielus aangesloten, zodat deze via de ringleiding allemaal te ontvangen zijn op het gehoorapparaat. U kunt op deze manier ook televisie kijken zonder dat het geluid van de televisie aanstaat, om overlast bij huisgenoten te voorkomen.

verschillende ruimten

Hoe groter de ruimte, hoe groter de ringleiding die aangelegd dient te worden. In een kleine ruimte volstaat een ringleiding van enkele meters al. Wanneer er echter een ringleiding aangelegd dient te worden in een grote vergaderruimte of een zaal, dan zal de ringleiding groter moeten zijn.

Audioropa biedt verschillende soorten ringleidingen aan, voor verschillende soorten ruimten. Audioropa verkoopt ringleidingen voor zowel thuisgebruik als gebruik in openbare ruimten. Wij kijken met u mee naar de ruimte, adviseren u over de beste materialen en leggen vervolgens de ringleiding aan.

aanleggen

Ringleidingen aanleggen thuis en in zalen

gehoorapparaat-en-ci

Ringleiding gehoorapparaat en CI

slechthorende-foto

Ringleidingen voor slechthorende

ringleiding-thuis

Ringleiding thuis

tv-audio-image

TV en audio installatie

versterker-foto

Ringleiding versterker

Ringleiding producten

mobiele-balie-ringleiding

LA-90 (mobiele balie-ringleiding)

Met de LA-90 kunt u zich beter verstaanbaar maken voor slechthorenden. Deze mobiele ringleiding met ingebouwde inductielus met een bereik van circa 1m zorgt voor een gegarandeerde verbinding met het hoortoestel in de T-stand.

ringleiding-in-koffer

Ringleiding in koffer (portable)

De koffer bevat een volledig mobiel ringleidingsysteem voor het gebruik in ruimtes tot een oppervlakte tot 170 vierkante meter. De set omvat de ringleidingversterker PRO LOOP C inclusief kabelhaspels en aansluitsnoeren.

ringleiding-ProLoop-DCC-plus

ProLoop DCC plus (600 m2)

De PROLOOP DCCplus is ontworpen om ruimtes van max. 600 vierkante meter van ringleidingsignalen te voorzien en is de ideale oplossing voor grote (feest)zalen en vergaderruimtes. Elke van beide XLR-ingangen kan als LINE- (symmetrisch) of als microfooningang worden benut.

contact

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?
vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

Naam

E-mail

Onderwerp

Uw bericht

Software voor het inmeten van ringleidingen

    • Vooraf de garantie dat het voldoet aan alle normen.

 

  • Achteraf rapportage functie over de werking.

Loop Designer

mac-screen

onze projecten

toegankelijkheid Landal - Audioropa toegankelijkheid

Landal Greenparks – Bungalow voor slechthorende

De bungalow voor slechthorenden is dé vakantiewoning voor gasten met een gehoorbeperking en vindt u op Landal Rabbit Hill.

toegankelijkheid Pleinbioscoop - Audioropa toegankelijkheid

Pleinbioscoop

PLEINBIOSCOOP is het grootste openlucht bioscoop evenement van Europa en wordt jaarlijks gehouden op het Museumpark te Rotterdam.